Jax

Beste Jos,
Hier weer een update van Jax.
De dierenarts was erg enthousiast over hem, ze heeft het paspoort doorgenomen en tot onze verbazing bleek hij al ‘n rabies inenting te hebben gehad. Meevaller voor ons, dus hij kan gewoon mee naar Nederland bij mijn ouders op bezoek en voor werk mee. Autorijden gaat heel goed, dus heerlijk samen op pad. Afgelopen zaterdag zijn mijn ouders hier geweest en was het gelijk dikke pret.
En wie heeft er al 2 nachten in de bench geslapen? De eerste nacht heb ik er nog naast gelegen op de bank en na 2x zeuren was het slapen. De tweede nacht was hij alleen in de kamer (deur stond wel open) en heeft het iets langer geduurd maar heeft hij uiteindelijk ook geslapen. We begrijpen het vocale gedeelte een beetje. Het enthousiasme als hij uit de bench mag is overweldigend.
Zindelijk? Zeg maar “JA”. Hij poept en plast buiten tijdens de wandelingen. Soms als hij zenuwachtig gedrag vertoont wil hij nog wel eens ‘n paar druppels in huis doen.
Lopen aan de riem buiten is feest, alles ruikt lekker en hij kan zo z’n energie kwijt dat hij daarna veel ligt te slapen. Rustig opbouwen, nu 2x per dag zo’n 20 minuten. Uiteraard voor het slapen gaan nog even de tuin in.
En dan de boevenstreken, hij maakt niks kapot maar het lijkt meer op verveling als we ‘n moment nie bij hem in de kamer zijn. Hij heeft al kennisgemaakt met het zakje van de koekjes. Lag midden op tafel en in ‘n moment van enkele minuten heeft hij die gepikt en kapot gemaakt om de koekjes te vreten. Gevolg, snel naar de dierenarts om te laten braken omdat we niet wisten wat hij had binnen gekregen aan plastic of iets. Ook wij moeten nog beter gaan opletten.
Eten gaat rustiger en schrokt hij niet meer. Wel laat hij nu z’n eten grotendeels staan, alsof hij het niet meer wil of lekker vind. Als je hem uit de hand eten geeft eet hij het op, maar uit z’n bak wil hij ‘t even niet. Weet jij of dit nu fase is of dat we iets anders moeten proberen. Hij moet wel de juiste voeding binnen krijgen.
Verder gaan we binnenkort kijken bij ‘n hondenschool om samen op cursus te gaan.
Nu hij ‘n volle week bij ons is weten we niet meer hou het zou zijn zonder hem. De liefde en plezier die hij ons ieder moment geeft is overweldigend. Wel valt op als hij bij ons komt voor ‘n knuffel hij vrij snel op z’n rug gaat liggen (onderdanig doen) alleen begrijpen we niet waarom.
Op naar de volgende update!
Groeten,
Ana, Jeroen en Jax