Wat doen wij?

We proberen het leven van onze dieren tijdens hun verblijf in het asiel zo aangenaam mogelijk te maken We werken aan socialisatie, letten op hun voeding en zorgen voor zoveel mogelijk fysieke en mentale uitdaging. Onze aandachtspersonen geven extra tijd en aandacht aan een bepaald dier en proberen de stress bij de dieren te verminderen. Ze leren het karakter van het dier beter kennen.

Hierin hebben wij al 30 jaar ervaring!

Onze dagelijkse taken bestaan voornamelijk uit:

  • Algemene verzorging en hygiëne van onze honden en katten
  • Onderhoud dierenverblijven
  • Honden in hun speelweides uitlaten
  • Speelweides hondvriendelijk en proper houden
  • Bevorderen van welzijn van de dieren
  • Gedragstesten van dieren

Hoe doen we dat?

Het leven binnen het asiel…

Onze viervoeters worden bij aankomst nagekeken door de dierenarts en indien nodig, verder onderzocht, behandeld of specifiek verzorgd.

Het asiel is geen eindbestemming voor onze honden en katten. Na een medische- en gedragsscreening gaan we op zoek naar een geschikt gezin waar het dier in kan passen. We zoeken naar de match tussen jou en het karakter en de noden van je viervoeter.

Heel wat mensen kloppen bij ons aan om te melden dat er dieren zijn die niet goed verzorgd worden door hun baasje. Er zal steeds iemand van het asiel ter plaatse gaan kijken hoe de situatie is en een gesprek aangaan met de verzorger van het dier om te proberen de situatie van het dier te verbeteren. Dit kan al zorgen voor een betere levenskwaliteit van het dier. Indien nodig contacteren we  andere instanties. (Vlaanderen dierenwelzijn, politie, andere vzw’s,…)

Indien we een melding krijgen van een zwerfkat, komen we ter plaatse om de katten te vangen  met een aangepaste vangkooi. In het asiel  krijgen ze een medische check-up en indien nodig verdere verzorging en behandeling. Na sterilisatie/castratie krijgen ze een perforatie in het oor om zo te laten zien dat ze behandeld werden. Zodra ze voldoende gerevalideerd zijn, volgt de vrijlating op de plaats waar ze gevangen zijn.

Indien je een zwerfkat ziet, meld dit bij de milieudienst van je stad of gemeente. De melding wordt doorgegeven aan de vereniging waarmee zij samenwerken. Maak melding van zodra je één zwerfkat ziet. Wacht niet tot er een nestje is.

Het asiel staat 24u/24u, 7d/7d paraat voor het vangen en ophalen van loslopende honden en zieke of gekwetste katten. Het dierenasiel van Genk staat in voor de politiezones  CARMA (Genk, Oudsbergen, Zutendaal, As en Houthalen-Helchteren ), LRH (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek , Lummen), Heusden-Zolder en Bilzen.

Zie je een loslopende hond of een zieke of gekwetste kat? Neem contact op met de politie van je regio of de 101. De hondenvanger wordt dan verwittigd en komt zo snel mogelijk ter plaatse.

Heb je vragen of wil je meer info?

Contacteer ons