Ziggy

  • Ras: kruising Labrador Retriever

  • Leeftijd: 25-05-2022

  • Andere kenmerken: opvolging met een erkende gedragstherapeut + wordt wagenziek

Kan met andere honden: eventueel stabiele teef
Kan met katten: nee
Kan op een appartement: nee
Kan met kinderen: nee

Ziggy is een reu van 1,5 jaar oud, en is een kruising tussen een Labrador en een Australische Herder. Hij werd in beslag genomen toen hij 6 maanden oud was, en tot die tijd had hij nooit enige vorm van opvoeding gekregen. En met de onbezonnenheid van een Labrador en het energieniveau van een Australische Herder was het resultaat: “bliksem in een te kleine bokaal”. Als gevolg hiervan ervoer Ziggy in het asiel enorm veel stress. Daarom werd hij op 9 maanden oud in een rustig opvanggezin geplaatst. Daar verblijft hij sinds februari 2023.

Een bericht van de opvangouders:
Lieve Ziggy,
Wat ben je toch een heerlijke mafkees, met het meest vertederende hoekje af…
Toen je bij ons kwam wonen, hadden we nooit gedacht dat je er na al die tijd nog steeds zou zijn. We gingen aandacht besteden aan het naar beneden brengen van je stressniveau, en we zouden je eindelijk wat basismanieren bijbrengen. En dan zou de wereld als een blok voor jou vallen… Dat blijkt niet zo te zijn. Er zijn geen kandidaten voor jou, en we begrijpen gewoon niet hoe het kan…
De vooruitgang die je gemaakt hebt is enorm. Die dikke laag zenuwen en stress van in het begin kostte wat tijd om van je af te halen, en daar bleek ook ondersteunende medicatie voor nodig te zijn. Maar wat zat er een prachtige, slimme, lieve vriend voor het leven onder!
Routine is jouw comfort zone, en het resultaat is dat je ondertussen voor ons in huis een modelhond bent.
Het is héérlijk om je te zien genieten van menselijk gezelschap, en van knuffelen. En we lachen ons stiekem een breuk met die onmogelijke posities waarin je altijd in slaap valt… Of met jouw typische, verontwaardigde blaf en “pounce” waarmee je ons duidelijk maakt dat onze toegelaten 5-minuten-geen-aandacht-aan-Ziggy om zijn… Of met je eigen speelstijl, wat betekent: wij die jou 10 seconden achterna rennen terwijl je een speeltje in je mond hebt, waarna je er rustig op gaat liggen knabbelen terwijl we erbij moet zitten…

Alleen zijn is ook geen probleem voor jou. Slapen is jouw hobby, of we er nu zijn of niet…
Maar de buitenwereld bestaat voor jou nog steeds uit veel prikkels die je écht niet leuk vindt. In onze tuin, midden in de stad, blijf je enorm alert en vocaal op elke beweging of elk geluid. En er beweegt veel in een stad… Daartegenover, zien we je waakvlammetje volledig uitgaan in een prikkelarme tuin. Je kijkt rond, zucht diep, legt je neer, en slaapt. Goed zo…
Vanwege je prikkelgevoeligheid plaatsen we je dan ook liever niet in een gezin met kinderen. Kalmte en structuur in je omgeving, waarin je je veilig en op je gemak kan voelen, dat zijn werkelijk dé sleutelingrediënten voor je vooruitgang. Je wandel-skills aan de riem zijn ondertussen ook positief geëvolueerd van niveau “bliksemschicht” naar niveau “enthousiast”. Maar op andere honden reageer je nog erg slecht wanneer we ze tegenkomen. Dus we vermijden plaatsen en momenten waar die kans groot is. Mensen met een ruime tuin, in een rustige omgeving, zodat wandelen geen noodzaak is, dat zou fantastisch zijn!

Het is ook vertederend te zien hoeveel ontzag je hebt voor ons senior-teefje. Wat ben je beleefd en respectvol naar haar. En zij? Zij heeft stiekem wat moedergevoelens, denken we. Het zal misschien wat tijd en enkele kennismakingssessies vergen vooraleer je initiële angstreactie stabiliseert, maar een stabiele teef in het gezin kan zeker, dat laat je hier zien. Met een reutje gaat het niet.

Ziggy, je hebt al ongelofelijk veel van je angsten overwonnen, en we hebben het geluk en de eer om jouw ware, warme aard te kennen. Je bent in één woord prachtig. Als wij 100% de juiste elementen hadden voor jouw happy end, dan zouden we deze brief niet openbaar zetten. Maar dat hebben we helaas niet, en jij verdient 100%. Voor minder gaan we niet…

Lieve mensen, wanneer je kiest voor Ziggy, krijg je zijn onvoorwaardelijke liefde, en een metgezel voor het leven. Het enige wat hij vraagt, met zijn lieve, diepe ogen, en die poot op je arm, is geduld, begrip en de juiste omgeving. Een no-brainer, als jullie het ons vragen.

Ziggy wordt geplaatst met opvolging van een erkende gedragstherapeut, zodat de adoptie zo succesvol mogelijk kan verlopen, en zijn nieuwe familie ook hulp krijgt in het sturen en begeleiden van zijn gedrag.