Lina

  • Ras: Rottweiler

  • Leeftijd: 11-12-2022

Kan met andere honden: eventueel een stabiele reu
Kan met katten: ja
Kan op een appartement: nee
Kan met kinderen: vanaf 18 jaar

Lina is samen met haar zus binnengekomen via een inbeslagname. Ze heeft meer tijd nodig gehad om te wennen aan de mensen en aan de omgeving: Lina is een stukje angstiger dan haar zusje Isa. Ze komen allebei uit een paardenstal en hebben nog nooit in een huiselijke omgeving gewoond. Nu gaan we op zoek naar een fijne thuissituatie. Lina is graag onderdeel van een gezin.

We merkten aan Lina dat ze meer moeite had met de gang van zaken dan haar zusje. Aanlijnen en binnenruimtes zorgden aanvankelijk voor veel schrik. We hebben besloten dat Lina eerst comfortabel werd met een vaste persoon in dezelfde ruimte. Dat is zeker gelukt! Inmiddels wordt er al kort met haar gewandeld, maar zien we dat dit nog niet zorgt voor ontspanning. We proberen Lina in kleine stapjes, en vooral op haar tempo, te laten wennen aan deze zaken. Het feit dat ze in een stal heeft geleefd en verder nooit iets heeft gezien, heeft een impact op haar. Met de juiste dosis geduld kan haar wereld steeds iets groter worden. We dienen wel rekening te houden dat ze drukte niet fijn vindt.

Lina vindt het fijn om geknuffeld te worden door mensen die ze goed kent. Ze zoekt hen op en komt graag op schoot liggen. We merken dat ze hier steeds meer in kan ontspannen. Ze begint ook meer te spelen, wat ze steeds leuker vindt! Geluiden, abrupte handelingen en snelle bewegingen kunnen nog zorgen dat ze schrikt. Dit is belangrijk voor haar nieuwe eigenaren.
Voor Lina is een aparte ruimte noodzakelijk, zodat ze zich terug kan trekken wanneer ze tot rust wil komen. Daarnaast is deze ruimte belangrijk als ruimte om te eten, want ze kan haar eten beschermen.

Voor Lina is een kleiner gezin, met zachte mensen noodzakelijk. Mensen die begrijpen dat ze angstig is en haar tempo volgen om iets nieuws te ontdekken.