Lexi

  • Ras: Golden Retriever

  • Leeftijd: 20-12-2019

  • Medisch: supplement voor heupen

Kan met andere honden: eventueel stabiele reu
Kan met katten: onbekend
Kan op een appartement: nee
Kan met kleine kinderen: nee
Kan met grote kinderen: ja, 16+

Lexi had tot nog toe geen aangenaam leven. Na een relatiebreuk beslisten haar eigenaren dat ze terug naar de fokker moest.  Ze werd er in de tuin gedropt zonder begeleiding en kon er bij de kippen geraken met minder prettige gevolgen voor de kippen…. Vervolgens stond de fokker haar af aan het asiel zonder informatie over het leven dat ze tot nog toe leidde. Maar wel met een vacht vol klitten en ontstoken oren.

Ze was helemaal ontredderd en haar gedrag verraadde dat ze in het verleden waarschijnlijk hardhandig werd aangepakt. Bij ons werd ze met veel liefde opgevangen maar het duurde even voor ze haar lage, schuifelende houding inruilde voor een meer ontspannen uitstraling.

Gelukkig staat opgeven niet in ons woordenboek. Tot we mensen gevonden hebben die Lexi geduldig stap voor stap en op een zachte manier willen begeleiden, blijven we rustig met haar werken. Nieuwe geluiden en dagdagelijkse handelingen afgewisseld met veel knuffelmomenten staan op het programma. We hebben gemerkt dat ze spanning kan opbouwen in de omgeving van voer en dat ze niet weet hoe ze op een fijne manier kan omgaan met speeltjes. We begeleiden toekomstige adoptanten hierbij graag. Lexi eet speelgoedjes (helemaal) op, dus haar nieuwe eigenaren zullen de situatie goed moeten managen, ook met betrekking tot sokken, vaatdoekjes etc.

We zoeken voor Lexi een huis met een tuin zonder neerhofdieren. Het wandelen aan de riem kan van daaruit worden opgebouwd. En ook het leven in huis zal de nodige aandacht vergen. Maar eens ontdooid zullen alle inspanningen beloond worden met onvoorwaardelijke liefde. Een liefde die Lexi al zo lang voor zich heeft moeten houden.

Stuur bij interesse gerust een mail naar [email protected] of vul de vragenlijst in via onze website.