Hallo beste mensen,
We hebben Max nu een goeie 2 maanden opgenomen in onze roedel/gezin. Ons monstertje doet het goed. Nog heel onstuimig maar oh zo lief. Hij is nog vrij « lomp » zoals we hier zeggen, weet niet goed of al die 4 poten van hem zijn en pletst ze te pas en te onpas tegen je op. We werken eraan samen met een coach die privé met Eddy en Max werkt. Hondenschool is te vroeg voor hem, te veel prikkels, te veel lawaai…ook voor mij trouwens. Ik denk dat Max ook hoogsensitief is.
Eddy is zijn grote held, hij loopt net niet mee in Eddy zijn schoenen. Waar de ene staat is de andere ook te vinden. Zelf hou ik hem « kort » en speel ik kort op de bal. Hij is ontzettend slim en moet maar 1 keer iets doen en de volgende keer hoef je al niets meer te zeggen. Zo kreeg hij in het begin een klein snoepje wanneer hij netjes in de tuin ging plassen (heeft trouwens nooit in huis geplast)….wanneer hij nu binnenkomt gaat hij voor de kast zitten, kijkt omhoog naar de snoepjes en dan naar mij…..
De coach had gezegd om kleine snoepjes op de grond te gooien wanneer ik thuis kom omdat hij dan onbedaarlijk begon op te springen en aandacht te vragen. Door de snoepjes zou hij dan afgeleid worden en mij rustig laten binnenkomen….en wat deed Max op dag 2 toen ik thuis kwam?…….hij begon al direct naar de snoepjes op de grond te zoeken terwijl ik er nog geen had gegooid…..
Hieronder wat foto’s. Jullie mogen ze zeker gebruiken voor jullie website.