Hey Jos!

Gelukkig Nieuwjaar.
Eindelijk vind ik eens de tijd om een update te geven over Dax.
Wat een super hond!
Leert snel, leert graag, een knuffelkont en alleen als hij wat energie teveel heeft wordt hij terug een boefje;)
Hij amuseert zich rot in de tuin! Rennen, crossen, kak vreten, … ooh ja, hij is een echte gourmet hond. Slakjes, kakjes, kak op een blaadje, njam njam njam.
Waarschijnlijk daardoor hebben we hem een paar weken terug moeten behandelen tegen wormen want er zat leven in zijn kak.
We zijn nu aan het werken aan netjes wandelen. Verschillende dingen geprobeerd, maar nu hebben we en juiste tactiek beet. Gaat hij te snel waardoor hij trekt, stoppen we en moet hij naast ons gaan zitten en ons in de ogen kijken en dan gaan we terug vooruit. Hij let nu veel beter op onze snelheid en hij snapt dat hij zelf invloed heeft op waarom we stoppen en wanneer we starten.
Ook is buiten naar zijn naam luisteren nog een dingetje. De buitenwereld is gewoon zo interessant dat luisteren niet zo wauw is. Dus nu hebben we rewards met kaas én bacon gekocht en luisteren gaat nu veel beter!
Zijn volle naam is Daxington Monterey Nounou the Dapper.
Monterey want hij houdt blijkbaar van kaas
Nounou, naar de stofzuiger van de teletubbies, want zijn snufferd staat nooit stil.
En the Dapper, wel, hij is gewoon zo knap!
We houden zo veel van hem! In het begin vonden we het lastig om zijn lichaamstaal te lezen. Hij kwam knuffelen, maar in een onderdanige houding. Alsof hij MOEST knuffelen. Dus hebben we een tijdje gedaan dan we tijdens het knuffelen hem aaiden en weer even stopten om zijn respons te zien. Naargelang daarvan aaiden we verder of  leven we van hem af maar mocht hij wel blijven liggen. Dit heeft veel gedaan voor onze band. Hij is hierdoor opengebloeid, niet meer zo submissive. Hij weet nu dat hij kan aangeven wanneer hij liever zijn ruimte heeft, ook al ligt hij tegen ons aan, en wij herkennen zijn lichaamstaal nu.
Met de kat gaat het beter en beter. Als hij rustig is durft ze bij in de zetel te komen. Maar is hij te hevig voor haar, krijgt hij een mep. En toch probeert hij nog altijd te spelen met haar. “Per ongeluk” zijn bot laten vallen wanneer ze langs loopt en dan blaffen wanneer ze hem negeert.
Dit wordt wel een heel lange mail, laat ik gewoon even wat foto’s toevoegen.
Je kan het wel zien, hij is enorm gegroeid tot een grote sexy hond.
Zo genoeg leesvoer denk ik zo…
Wij zijn gelukkig, hij is gelukkig, jullie zien hem nooit meer terug in het asiel!;)
Groetjes,
Eline, Christiaan
En veel likjes van Dax