Dag Jos, Selma en Roos

Bibi is nu twee weken bij ons en we zijn zo dankbaar dat we deze jongen een nieuwe thuis mogen bieden.

De terugreis van Genk naar Grimbergen is probleemloos verlopen. Bij aankomst heeft Bibi eerst de tuin en daarna de woning ontdekt. Oudejaarsavond hebben we rustig met ons drietjes doorgebracht. Hij is heel flink geweest ook met betrekking tot het vuurwerk bij ons in de omgeving. De eerste nacht is meteen goed verlopen en heeft hij braaf heel de nacht doorgeslapen beneden in zijn mandje in de bureau. Nu mag hij zelf kiezen waar hij slaapt op de benedenverdieping aangezien hij volledig zindelijk is en niets kapot maakt.

De eerste week hebben we verder rustig kennis gemaakt met elkaar, onze gewoontes, huis en tuin. Zoals gemeld hebben we een wandelpad dat achter onze tuin loopt. De eerste kennismakingen met wandelaars, lopers en fietser en hun honden waren best spannend maar ook dat is nu geen probleem meer. Bibi moet weinig of niet alleen in huis zijn maar ondertussen kan hij best reeds een half uurtje tot een uur alleen blijven. In het begin vond hij het niet leuk als één van ons het huis verliet om te gaan werken: hij moest dan janken en werd een beetje onrustig maar ook dat gaat nu al veel beter.

Sinds week 2 gaan we ook samen wandelen en dat vindt hij heerlijk. Hij mag er rustig op los snuffelen en we nemen onze tijd tijdens de wandelingen. We zijn begonnen met wandelingen in de wijk en breiden deze telkens een beetje meer uit. Voor zijn 9 jaar is hij nog goed fit. Ontmoetingen op wandeling met andere honden verlopen over het algemeen goed.

Ook met de voeding verloopt alles vlotjes. Hij krijgt zijn maaltijden in de bijkeuken en volgt braaf de richtlijnen: zit, blijf en ga! Droge korreltjes vind hij maar niets dus mixen we deze met een lekker stukje gekookte kip of vis. Zijn snacks krijgt hij in zijn mandje. Hij bedelt niet aan tafel en vertoont tot nu toe geen enkele vorm van voedsel gerelateerde agressie. We kunnen zelfs rustig in de zetel een snack eten, hij weet dan duidelijk dat het niet voor hem is en laat ons met rust.

Een zalige senior: zo omschreven jullie Bibi en wij kunnen dat enkel beamen. Hij is liefdevol, is zeer flink en werkt goed mee. Hij heeft de juiste energie voor ons, gaat graag wandelen en is vriendelijk naar mens en dier toe. We zijn dol op hem en kijken uit naar meer avonturen samen in de toekomst. We nemen onze tijd om alles rustig verder op te bouwen en staan er stom van hoe vlot alles verloopt.

Jullie aanpak, briefing en helderheid heeft ertoe bijgedragen dat wij goed voorbereid waren. Bibi zijn persoonlijkheid was voor adoptie al zo duidelijk omschreven dat we meteen op een goede manier met hem aan de slag konden zonder noemenswaardige verrassingen. Hartelijk dank voor alles.

We houden jullie verder op de hoogte. Hier ook nog een paar fotootjes.

Curt & Frieda + Bibi

PS: Roos had gelijk, hij is een knuffelaar