Good boy, nice girl

Ben jij een hondenliefhebber met tonnen geduld, ga je door tot aan het gaatje en zoek je graag een uitdaging op? Dan is het project ‘Good boy, nice girl’ misschien iets voor jou. We zoeken mensen die met onze meest uitdagende honden aan de slag willen gaan om hen een thuis aan te bieden. Iets voor jou?

Wie komt in aanmerking?

We zijn op zoek naar hondenliefhebbers die fan zijn van uitdagingen, niet zo makkelijk opgeven en heel wat geduld hebben. Mensen met zin en tijd om meer kennis op te doen over honden, die openstaan voor de werkwijze van het asiel en willen leren van onze gedragstherapeut. We zoeken gezinnen die beschikken over een plekje waar onze uitdagers goed tot hun recht komen.
Zie jij het zitten om één van onze meest uitdagende honden een thuis te geven? Hoe het verloop van de procedure eruit ziet, lees je hieronder.

Verloop van de procedure?

Stap 1 – invulformulier doorsturen
Zie jij het wel zitten om met één van onze meest uitdagende honden aan de slag te gaan? Vul het invulformulier in (klik hier).  Na ontvangst nemen we dan zo snel mogelijk contact met je op.

Stap 2 – verkennend gesprek
Samen gaan we aan tafel om zicht te krijgen op je wensen, verwachtingen en mogelijke valkuilen. Waarom wil je een uitdagende hond? Hoe is jullie gezin samen gesteld? Heb je ervaring met honden? Hoeveel tijd kan je spenderen aan je hond?

Stap 3 – selectie van 5 gezinnen
Op basis van de verkennende gesprekken selecteren we een 5-tal gezinnen die kunnen deelnemen aan het project. De andere gezinnen komen mogelijk in aanmerking voor de adoptie van één van onze andere honden in het asiel.

Stap 4 – gezamenlijke infosessie
Tijdens een eerste gezamenlijke infosessie ontvang je – naast wat achtergrondinfo over het asiel, het waarom van dit project en concrete afspraken – ook een stukje theorieles over hondengedrag.

Stap 5 – vervolgafspraken
Hoog tijd om je hond te leren kennen, te wandelen aan de riem en te spelen zodat je kan kennis maken met alle facetten van de hond. We komen ook langs bij je thuis om er zeker van te zijn dat de leefomstandigheden afgestemd zijn op de hond. Indien je beschikt over een huurwoning, moet er een schriftelijke toestemming zijn van de huisbaas.

Stap 6 – thuis komen
Stapsgewijze introduceren we de hond in je thuisomgeving. Dit gebeurt in verschillende fases omdat er vaak meerdere huisbezoeken met de hond nodig zijn vooraleer de hond definitief bij jou kan blijven.

Stap 7 – opvolging
In het begin volgen we de adoptie telefonisch op. Afhankelijk van de situatie en de hond zijn er 1 tot 3 huisbezoeken na adoptie mogelijk om de kans op een succesvolle adoptie te verhogen.

Kostprijs

De kostprijs voor deze adoptie (inclusief opvolging) is 300 euro.