09
nov
2019

Zikky & Whitney

0 Flares 0 Flares ×

Dit leuke duo kwam veel te klein in het asiel terecht. In het begin was het voor het opvanggezin dan ook trekken en sleuren om ze erdoor te krijgen, maar Zikky en Whitney zijn vechtertjes. Ze kwamen erdoor en groeiden uiteindelijk tot lieve aanhankelijke poesjes die misschien even tijd nodig hebben om aan nieuwe mensen te wennen. Broer en zus zijn geboren begin augustus en worden enkel samen geplaatst.

Duoplaatsing: waarom?

Kittens leren van hun moeder. Jammer genoeg komen kittens vaak moederloos in het asiel terecht. Tot de periode van 12weken leren kittens heel veel van elkaar. Door interacties met andere kittens leert het kitten hoe hij moet communiceren met andere katten. (Hoe hard bijten tijdens het spelen? …) Kittens leren van elkaar. Een banger kitten heeft vaak een houvast aan een zelfzeker kitten. Verrijking is heel belangrijk voor elke kat. Een ander kitten is de beste verrijking voor een kitten die er is.

Je krijgt twee keer zoveel liefde. Je krijgt twee keer zoveel knuffels. Het kijken naar twee kittens is beter dan televisie kijken.

Dagelijkse invulling van een normaal gezin:

Fulltime werken 8u/dag, van huis weg 9 à 10u/dag.

Nachtrust: 7u/dag

Huishouding: 2 à 3u/dag

Kinderen/relaxen (TV)/hobby’s/avondje uit: 2u/dag

Dit zonder zich bezig te houden met het kitten. Aan enkel knuffelen heeft een kitten niet genoeg!

Twee kittens entertainen elkaar als je voltijds werkt. Kittens vinden niets leuker dan samen “jagertje en prooi” te spelen en als ze dat samen kunnen spelen, zullen ze uw enkel en armen met rust laten. ‘s Nachts hebben ze ook elkaars gezelschap en kunt u rustig doorslapen terwijl ze elkaar in de haren zitten en na de strijd knus in elkaars pootjes in slaap vallen.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat u niet zelf met de katjes moet bezig zijn.

Veel gedragsproblemen komen voort uit verveling. Wilt u uzelf veel ergernissen, slapeloze nachten en een gedragstherapeut besparen, dan is er een simpele oplossing: neem 2 kittens! Met een maatje erbij richten ze zich immers meer op elkaar dan op uw spullen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×