02
nov
2013

vzw Anti Broodfok Actie

0 Flares 0 Flares ×

Onderstaande is een bericht van vzw Anti Broodfok Actie. Als asiel kunnen we hier alleen maar achter staan!

Meer info www.broodfok.be

België anno 1913 2013!
België, de schaamte voorbij

Een tiental dagen geleden sloeg mediafiguur, presentatrice en dierenvriend An Lemmens veel mensen met verstomming door een lijst met daarop een 100tal verwijzingen naar dierenwinkels en handelaars waar je als consument beter weg kan blijven, te publiceren. Dit onder de noemer ‘broodfok’.

Broodfok is iets waar wij, vzw Anti Broodfok Actie, al sinds 2006 mee bezig zijn. Wij willen eerst en vooral de maatschappij informeren over broodfok en mensen sensibiliseren over deze problematiek. Via onze website informeren we  hoe je een goede fokker van een broodfokker kan onderscheiden. Daarnaast willen wij ook de wetgeving hieromtrent zien veranderen. Verder willen we ook de ‘illegale broodfok/zwart fok’ aanpakken en fungeren we voor de samenleving als contact/meldingspunt met betrekking tot broodfok.

Om de aandacht bij het thema te houden hebben we besloten om opnieuw een vreedzame optocht te organiseren om deze wantoestanden aan te kaarten.

Daarnaast werd er vanuit de federale overheidsdienst Dierenwelzijn niets gedaan met de middelen die we hen hebben aangereikt met het ‘hondenbesluit’ in 2011. Dit is ten zeerste te betreuren aangezien dierenwelzijn vanaf 2014 geen federale kwestie meer is.

We roepen dus alle dierenvrienden op om met ons mee te stappen op zaterdag 16 november 2013 in Gent. We spreken af om 13u30 aan het plein voor het Sint-Pieters-station en wandelen vervolgens naar de inspectiediensten van de federale overheidsdienst dierenwelzijn. Vervolgens wandelen we terug naar het station van Gent-Sint-Pieters.  Honden zijn welkom, mits aan de leiband en bijhebben van poepzakjes!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×