26
feb
2014

Toby €4000 nodig voor operatie aangericht door broodfok

0 Flares 0 Flares ×

tobyToby is een Golden Retriever van 7 maanden oud. Hij werd als jong pupje bij een broodfokker in Zonhoven gekocht. Vermoedelijk gebeurde dat in een impulsieve bui, want na korte tijd waren zijn baasjes hem beu en hebben ze hem gegeven aan een mevrouw die wel voor hem wou zorgen. Twee weken later kreeg het nieuwe baasje echter te horen dat zij ernstig ziek was. Ze kon de zorg voor een jonge pup niet langer aan en Toby kwam naar het asiel.

 Bij een check up bij onze dierenarts bleek dat Toby in beide heupen een zware graad van heupdysplasie heeft. Dit is een meestal aangeboren vorm van onderontwikkeling van de heupengewrichten. Deze aandoening is erg pijnlijk voor honden.

Toby stelde ons meteen voor vele, moeilijke vragen. Wat doen we nu? Kunnen we hem laten behandelen? Is een operatie vereist? Of de harde vraag: moeten we Toby laten inslapen?

Maar na overleg met dierenartsen en specialisten blijkt dat Toby wel geholpen kan worden met een operatie. Er is zelfs 95 % kans dat de operatie slaagt! Toby heeft de mogelijkheid om pijnvrij en een normaal hondenleven te kunnen leiden! En dat willen we deze lieve pup zo graag geven!

 Na overleg met het bestuur van het asiel is beslist om over te gaan tot de operatie en nazorg. Totale kostprijs?  4000 euro en 12 weken zware revalidatie! Slik.  Een erg grote en onverwachte hap uit het budget. Er kunnen veel dieren geholpen worden met dat bedrag. 4000 euro uit ons budget, omdat broodfokkers niets geven om het kweken van gezonde, gesocialiseerde honden.

 Maar we gaan er 100%  voor en jullie kunnen ons hierbij helpen! Uw steun kan ons helpen om deze operatie te betalen en Toby een normaal hondenleven te schenken. Dankzij uw bijdrage kunnen we Toby helpen zonder dat dit ten koste gaat van andere dieren die onze hulp zo hard nodig hebben. En alle kleine beetjes helpen daarbij!

Als u graag ons wil helpen om Toby een normaal leven te gunnen, kan u een donatie doen op rekeningnummer BE 85 2350 2617 0006 met vermelding “Steun Toby”.

 En tot slot, denk aan Toby als u graag het gezin wil uitbreiden met een hond of kat. Broodfokkers geven niet om (erfelijke) aandoeningen of honden die pijn lijden of ziek zijn. Ze houden zich niet bezig met de socialisatie en de huisvesting van de dieren. Broodfokkers geven enkel om het geld dat honden opbrengen. Meestal betalen baasjes dubbel, aangezien ze later vaak veel geld kwijt zijn aan een dierenarts. Zo ook met Toby. Hij kostte €500, maar het kostenplaatje is nu wel €4000 meer! Het kan niet zijn dat de broodfokkers ongezonde honden blijven verkopen en de asielen en verenigingen alle moeite doen om ze daarna te moeten opvangen en te her-socialiseren!

Laten we allemaal samenwerken om broodfokkerij uit de wereld te helpen. De volgende keer als u een hond of kat wil, sla de broodfokker over. Ga eens kijken naar de honden en katten die in de asielen en verenigingen verblijven. Ergens is er een geschikt diertje dat op je wacht!

 Updates over de toestand van Toby zullen regelmatig verschijnen op de website en onze Facebookpagina.

Toby zal na zijn operatie en behandeling uiteraard ter adoptie worden aangeboden op de website van het asiel. Tot dan is hij niet vrij voor adoptie.

 Vzw Dierenasiel Genk BE 85 2350 2617 0006 “Steun Toby”.

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×