Mieke

Hallo lieve vrienden
Hier is eindelijk wat nieuws van mij. Het is hier even heel druk geweest onder andere ook met mijn aankomst hier in mijn nieuwe thuis. De vervelende parasiet (Gardia) hebben we na een dikke twee weken overwonnen, eindelijk uit quarantaine. Toen konden we allemaal pas echt kennismaken. Met Maxime in zijn wipperke, met de prutsemie (de poes) en natuurlijk ook met de kippetjes (wel met de kippen in hun ren), maar zo heb ik ze toch al gezien en geroken. De prutsemie is een tijdje naar boven verhuist maar ze kan haar nieuwsgierigheid nu ook niet meer de baas en ze komt  ’s avonds ook bij ons zitten. Ik ben heel lief met haar hoewel ik graag achter haar loop als ze ’t plots op een lopen zet.
Ik ben dus een pittige dame zoals jullie al wisten, ik ben super lief maar ik heb veel energie en ik tast enorm vaak mijn grenzen af. Ik ben heel leergierig en een slimme meid, ik ken al enkele commando’ s: zit, (blijf), ik wandel al flink aan de leiband maar ik volg ook flink zonder leiband. Ik begin al heel goed mijn blaasje onder controle te krijgen en mijn baasjes beginnen mijn signalen goed te zien wanneer ik dringend moet plassen.
In de auto ben ik ook al flink, even flink zijn wanneer de baasjes inkopen doen en daarna een leuke wandeling in het bos. Hoewel ik dat toch nog niet zo geweldig vind want ik vind het kou buiten! Soms plas ik wel liever in de keuken dan buiten in dat natte en koude gras 🙂
Wanneer ik in alles, maar dan ook echt in alles (broekspijpen, zetel, deken, sloffen,..) begin te bijten weten mijn baasjes dat ik even moet gaan rusten. Dan pakken ze al mijn speelgoed even af en dan pas kan ik de rust vinden in mijn mandje.
Bij kerst zijn we bij vele hondenvriendjes langs geweest, zowel jonge als oude. Zowel bij mensen als honden ben ik heel sociaal en lief. Als we naar de markt gaan, maak ik graag kennis met iedereen, de eerste mensen dat ik tegenkom ga ik naartoe om wat streeltjes te krijgen. En op de markt zijn er veel mensen en ook veel hondjes!
Ook bij de start van het nieuwe jaar gaan we weer enkele hondenneefjes ontmoeten. Het is een spannende nieuwe wereld hier die voor me open gaat 🙂
Wij wensen jullie veel liefde en een goede gezondheid voor 2020!
Tot binnekort lieve vrienden!
Veel liefs

Mieke, Evy, Maarten, Maxime, Prutsemie en de kippetjes