06
sep
2019

Loui , Chuppu & Marie GEADOPTEERD

0 Flares 0 Flares ×

Loui kwam als klein baasje helemaal alleen bij ons terecht. Alleen is maar alleen en zeker voor kittens is het belangrijk dat zij in contact komen met andere katten voor de socialisatie. Samen met Chuppu en Marie, die ook alleen binnenkwamen, vertrokken ze naar een opvanggezin.

Loui is katertje van bijna 12 weken oud. Hij heeft zich volledig ontpopt tot knuffelaar eerste klas. Loui is heel erg sociaal naar mensen en doet niets liever dan knuffelen en bij je zijn. Maar ook naar de andere katjes is hij heel erg sociaal. Alles is goed voor deze kleine man. Hoewel hij graag tegen je aanligt en geniet van het strelen, speelt hij natuurlijk ook graag.

Chuppu is eveneens een katertje. Hoewel hij een wat onzekere start heeft gemaakt, is hij na het winnen van vertrouwen toch ook helemaal opengebloeid. Eenmaal hij je kent en vertrouwt, weet hij niet te stoppen van het knuffelen. Chuppu is een uitblinker in neusjes en kopjes geven. Ook hij speelt graag, vooral als je actief meespeelt.

Marie is een kattinnetje en zij heeft het het moeilijkst gehad. Het duurde toch wel een hele tijd voor ze gewoon “kat” kon zijn en kon beginnen te ontdekken en te spelen. Ondertussen heeft ze al grote sprongen voorwaarts gemaakt, maar Marie is nog altijd wat onzeker. Zij komt dus best in een rustig gezin terecht zonder kleine kinderen, met een ander zeker en sociaal katje. Het is immers duidelijk dat een ander sociaal kitten helpt om haar nieuwsgierig te maken en toch te voorschijn te komen. Met Marie haar instincten is evenzeer niks mis. Tijdens het spel heeft ze zich getoond als echte jager.

Opgelet! Zowel Loui, Chuppu als Marie worden enkel geplaatst met een ander kitten. Het 3de kitten zal gekoppeld worden aan een kitten van een ander nestje waar het zich goed mee kan vinden.

Waarom een duoplaatsing?

Kittens leren van hun moeder. Jammer genoeg komen kittens vaak moederloos in het asiel terecht. Tot de periode van 12weken leren kittens heel veel van elkaar. Door interacties met andere kittens leert het kitten hoe hij moet communiceren met andere katten. (Hoe hard bijten tijdens het spelen? …)

Kittens leren van elkaar. Een banger kitten heeft vaak een houvast aan een zelfzeker kitten. Verrijking is heel belangrijk voor elke kat. Een ander kitten is de beste verrijking voor een kitten die er is.

Je krijgt twee keer zoveel liefde. Je krijgt twee keer zoveel knuffels.

Het kijken naar twee kittens is beter dan televisie kijken.

Dagelijkse invulling van een normaal gezin:

Fulltime werken 8u/dag, van huis weg 9 à 10u/dag.

Nachtrust: 7u/dag

Huishouding: 2 à 3u/dag

Kinderen/relaxen (TV)/hobby’s/avondje uit: 2u/dag

Dit zonder zich bezig te houden met het kitten. Aan enkel knuffelen heeft een kitten niet genoeg!

Twee kittens entertainen elkaar als je voltijds werkt. Kittens vinden niets leuker dan samen “jagertje en prooi” te spelen en als ze dat samen kunnen spelen, zullen ze uw enkel en armen met rust laten.

’s Nachts hebben ze ook elkaars gezelschap en kunt u rustig doorslapen terwijl ze elkaar in de haren zitten en na de strijd knus in elkaars pootjes in slaap vallen.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat u niet zelf met de katjes moet bezig zijn.

Veel gedragsproblemen komen voort uit verveling. Wilt u uzelf veel ergernissen, slapeloze nachten en een gedragstherapeut besparen, dan is er een simpele oplossing: neem 2 kittens! Met een maatje erbij richten ze zich immers meer op elkaar dan op uw spullen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×