Kita

  • Ras: Mechelse herder

  • Leeftijd: 01-12-2021

  • Andere kenmerken: actieve hond, hondensport is zeker een pre

Kan met andere honden: Nee
Kan met katten: Nee
Kan op een appartement: Nee
Kan met kleine kinderen:  Nee
Kan met grote kinderen: Ja

Kita werd in beslag genomen. Ze leefde in een heel vuil appartement en kreeg niet de zorg die ze nodig had.
In het asiel is het duidelijk dat er beginnend pakwerk is gedaan met Kita. Ze laat zien dat ze graag werkt; mensen die graag hondensport willen beoefenen met haar, zijn ideaal. Ze is afkomstig uit een werklijn, dus het is geen doorsnee gezinshond: actieve mensen zijn absoluut een must.

Deze dame is actief, gek op eten en wil de wereld graag ontdekken. Ze heeft niet veel mogen zien in haar leven, maar ze is hartstikke onderzoekend en nieuwsgierig. Waar ze in het begin bang was voor het stuiteren van de de tennisbal, vindt ze deze steeds leuker. Inmiddels vindt ze deze zó leuk, dat ze de tennisbal kan beschermen.
Ditzelfde gedrag laat ze ook zien bij kauwbotjes. Hiermee dient rekening te worden gehouden door haar nieuwe eigenaren.

Er is ook al hard gewerkt aan het wandelen. In het begin ging ze alle kanten op en viel ze uit naar andere honden aan de lijn. Haar aandachtspersoon is met haar aan de slag gegaan en ze heeft al een prachtig resultaat geboekt waarbij Kita rustiger aan de riem wandelt en haar aandacht bij de wandelaar kan houden en andere honden op een afstandje kan passeren zonder uit te vallen. Hadden we al gezegd dat ze leergierig is?

Als Kita haar energie dan wat kwijt is geniet ze ook enorm van knuffelmomenten en komt ze er gezellig bij in de zetel.

Kita kent zit en poot. We zijn er zeker van dat ze nog veel meer kan leren bij mensen die graag trainen. Voor mensen die ervaring hebben in de hondensport is Kita ideaal: ze werkt graag en dit is een ideale manier om ervoor te zorgen dat ze haar energie kwijt kan raken.
Een huis met een tuin is noodzakelijk. Een adoptie bij kinderen en andere dieren is helaas niet mogelijk.