17
apr
2019

Guus

0 Flares 0 Flares ×
Hoi allemaalguus  ,
Het leek me wel leuk om weer even een update van Guus te geven. Allereerst: wat zijn we nog steeds blij met hem! Hij is altijd blij om ons te zien, wil graag bij ons zijn (verkiest ’s avonds vaak een plekje aan onze voeten boven zijn zachte dekentje) en wordt ook graag geknuffeld (terwijl hij op zijn rug ligt, want dan kun je zo fijn op zijn borst kriebelen).
Wandelen vindt hij een feest, het vaste rondje wordt steeds vertrouwder en hij reageert op veel dingen niet meer zo fel als in het begin. Op een goede dag kunnen de honden van het hoekhuis als we langslopen blaffen wat ze willen en hij kijkt er niet eens naar :-). (Op een mindere dag gaat meneer zelf ook in de blafstand en moet ik hem wel echt meenemen langs dat huis.)
Natuurlijk maakt hij het ons ook vaak genoeg moeilijk. Als hij moe is of overprikkeld, gaat hij op alles reageren (blaffen naar de vaatwasser, blaffen naar het raam, blaffen naar alle onverwachte en bekende geluiden, blaffen naar … vul maar in). Dan is het op de tanden bijten en geduld, geduld, geduld hebben. Maar dat gedrag wordt wel steeds iets minder. En wij weten natuurlijk ook steeds beter wat hij wel en niet aankan. Én we kunnen altijd terecht bij Beestigwijs met vragen, wat heel fijn is.
guusss
We blijven in elk geval tot na de zomer doen wat we nu doen (ervoor zorgen dat hij blijft ontspannen) en daarna gaan we denk ik eens kijken wat er mogelijk is qua training (in overleg met Beestigwijs wat betreft de trainer/training).
Bij ons is er geen enkele twijfel over of we de goede keuze hebben gemaakt. Guus hoort er gewoon bij en we zouden die eigenwijzerik voor geen goud meer inruilen.
Hartelijke groet,
Sari (en Flores)
guussss
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×