hey Jos,
het is al weer een tijdje geleden dat ik een update heb gegeven, dus bij deze…
Gucci is intussen ‘volwassen’, sterilisatie is geboekt voor september tijdens mijn verlof.
Ze is intussen opengebloeid tot een sociale schat, voorzichtig met kleine kinderen ((heeft intussen mijn kleinkinderen, de kinderen van de buren en de kinderen van mijn petekind ontmoet), superbeschermend naar mij toe, best verbaal en haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Als ik bedenk dat ze bijna bang was van haar eigen schaduw, is het echt niet meer dezelfde hond. Er zijn zeker nog werkpuntjes, maar met voldoende geduld en tijd komt dat zeker goed.
Haar roepnaam is veelal Poepsie omdat ik stinkend jaloers ben op haar bilspieren :).
Ze luistert heel goed naar belangrijke commando’s zoals kom, voet, ‘pootjes’ om ze proper te maken na buitendollen, voor eigenlijk nutteloze dingen zoals pootje voor een snoepje is ze selectief doof :), er zit toch wel een portie koppigheid in haar, maar dat is meer dan ok.
De belangrijke dingen kunnen zelfs non verbaal worden gecommuniceerd (van beide kanten), een vingerwijzing van mij, een bepaalde houding van haar.
Ik doe al weken pogingen om haar in volle sprint te filmen, maar ik ben gewoon niet snel genoeg, zucht.., ze is zoo snel dat ik het gewoon niet kan volgen met het filmen. Poepsie is intussen ook vriendjes met de ponys van de buren (hebben onlangs hun ponyweide uitgebreid tot tegen mijn tuin), even blaffen met poep in de lucht, uitgebreid kwispelen en dan gesnuffel langs beide kanten :), benieuwd als hun kippen aankomen.
Nu we weer naar kantoor moeten komen 3 dagen per week ga ik over de middag naar huis om haar uit te laten en dat werkt goed (soms klein accidentje als ik wat later ben). Ook is ze veel zelfstandiger geworden, ze plakt niet meer constant aan mij maar neemt echt ‘me time’ en gaat dan op haar kussen liggen of gaat zelfs spontaan in haar bench (die altijd open blijft). Als ze wil knuffelen is er echter geen ontkomen aan :).
Nog een puntje, tijdens mijn zoektochten ivm windhonden een aanverwanten, ben ik op de Galgo espagnol gestoten, en mijn meisje tikt echt alle hokjes qua lichaamsbouw, lengte snuit, karakter, gevlekte vacht. Enkel is haar staart ietsjes korter. Dus misschien iets minder mix dan we dachten…
Ik stuur je straks nog een leuke foto. Ik hoop dat je de verandering in haar houding en vooral blik kan zien.

Nog eens super merci voor je geduld en inzet om ons te matchen. Ik zou ze voor geen geld meer willen missen.

PS: heb net nog reclame gemaakt voor jullie 🙂