05
sep
2019

Dumbo

0 Flares 0 Flares ×

Deze pittige kruising Duitse Herder van april 2019 kwam als zwerfdier het asiel binnen. Haar eigenaar werd nog gecontacteerd, maar deze besloot te weinig tijd te hebben voor Dumbo.

Dumbo is een energieke, hevige, pittige dame. Naar mensen die ze kent is ze heel open, maar we merken dat er van opvoeding nog weinig sprake is geweest. Hierdoor kan ze blaffen op vreemde mensen en ook naar vreemde geluiden.
Ze kan genieten van fysiek contact, maar het moet voor Dumbo vooruit gaan. Haar will to please valt enorm op: ze wil graag nieuwe dingen leren, bezig zijn met haar baasje en haar neus gebruiken.
Dumbo leert heel snel, wat vaak heel positief kan zijn. Dit betekent echter ook dat ze negatieve dingen snel leert. Zo heeft ze, vermoedelijk, geleerd dat ze tijdens fysieke interacties moet happen in handen: gedrag waarin ze zeker sturing in nodig heeft.

We zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met herders. Er is veel tijd nodig voor haar opvoeding, dus haar nieuwe baasjes zullen in het begin veel thuis moeten zijn. Een stabiele reu behoort tot de mogelijkheden.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×