Week van de vrijwilliger

Jij wint! Ja, jij wint! 

 

Jij, hij of zij, ja jullie vallen effectief in de prijzen!
 
Jij wint zonder magische cijfercombinaties of toeval. 
 
Je neemt je eigen geluk en plezier in eigen handen. Je haalt immers eigenwaarde en betekenis in wat je zelf kan betekenen voor iemand anders, voor ons personeel of voor onze honden en katten. 
 
Jij, vrijwilliger, maakt het leven voor onze diertjes kleurrijker, veerkrachtiger en houdt onze werking, samen met ons personeelsteam, staande. De vrijwillige energie die jij loslaat, werkt aanstekelijk en altijd als het ertoe doet. 
 
Vrijwilliger, jij biedt zekerheid. Telkens weer. Je bent de eerste (en ook de laatste?) die er staat om in actie te schieten. Hartverwarmend hoe jij je, ondanks je drukke agenda, de digitalisering en schermcontacten, de handen uit de mouwen steekt om solidariteit, liefde en zorgzaamheid concreet gestalte te geven. Dat verdient applaus, waardering en het besef dat we zonder al die vrijwilligers, het heel moeilijk krijgen.
 
Vrijwilligers houden de boel samen. We zien, elke dag opnieuw het straffe werk van onze vrijwilligers. De warme verhalen. De kracht van het vrijwilligerswerk. De bereidheid om ervoor te gaan. Obstakels te overwinnen, om niet tegen te houden, maar mogelijk te maken. Denk maar aan onze ongeveer 50 hondjes die ons asiel kwamen binnenvallen op 23 december. 
Plots werd een volledig team (personeel en vrijwilligers) opgericht om extra te ondersteunen….
 
Maar ook in al die andere situaties, noodgevallen, dagdagelijkse verzorging, lief en leed….
 
  Zo mooi! Zo speciaal! Zo jij! 
 
Daarvoor mag je jezelf vandaag eens stevig voor op de borst kloppen. Je doet het toch maar. 
 
Dank aan jou, vrijwilliger. Laat ons ervoor gaan om te blijven winnen!