Dag Jos, dag Selma, dag Team Dierenasiel Genk,

’t Is Tia hier 😉

Ik wou jullie eventjes vertellen hoe het met me gaat.

Na 7 weken bij mijn nieuwe baasjes, gaat alles verbazingwekkend goed.

Ik ben volledig proper, er gebeuren geen accidentjes in huis, kan mijn plas en was ophouden tot ik naar buiten kan.

Er wordt veel met mij gewandeld, wat soms hilarische toestanden oplevert.  Heb al een Alpaca gekust, een koe gekust, achter geiten en schapen gelopen om die ook maar te kussen, zonder succes.  Paarden zijn echter mijn ding niet, deze zijn te groot voor mij en maken teveel lawaai . Gelukkig zijn mijn baasjes er om me hier te helpen.  Vandaag ben ik zeer flink geweest en ben ik rustig gebleven bij contact met andere honden.  Ik was dan ook zeer blij met met de snoepjes (droogvoer) die ik kreeg.  Bij sommige honden kan ik zeer kalm blijven, zo heb ik er vorige week eentje ontmoet die niet goed in zijn vel zat.  Vrouwtje eventjes gebabbeld met eigenaar andere hond, ik heb het hondje dan ook maar een kusje gegeven.

De hond van de buren, die interesseert me helemaal niet.  Als die mij ziet, een pomeriaan by the way, dan blijft die maar blaffen.  Ik blijf rustig en wandel weg…oef, weg van dat ergerlijk lawaai.

Zoals jullie kunnen zien, amuseer ik me hier wel te pletter.  Ik heb er plots 4 broers en 1 zus bij, welleswaar in mensenformaat.  Maar ze zien me allemaal zo graag, ze spelen allemaal met mij, gaan met mij op wandel, dragen zorg voor mij als mijn baasjes eventjes weg zijn.  En als er genoeg gespeeld is, dan is dit mijn veilige hoek….waar ik dag en nacht mag vertoeven.  Geen afgesloten ruimtes, superleuk.  Ik ben dan ook zo flink om hier niets kapot te maken.

Natuurlijk, eens een pantoffel meepakken om mee te knuffelen of een vuile kous van aan de wasmand, dat kan net nog, omdat baasjes weten dat ik het niet kapot maak.

En dan mag ik natuurlijk ook eens gaan wandelen als het ferm regent.  Mijn baasje was doorweekt, maar moest zijn plan trekken om droog te geraken.  Ikke daarentegen, kreeg een lekker warme handdoek over mij om rustig op te drogen.

Ondertussen ben ik flink op gewicht.  Heb een nieuwe voeding gekregen, aangevuld met allerlei gezonde, verse, lekkere dingen.  Baasje is met mij op de weegschaal gaan staan….ik weeg bijna 24kg, verlies bijna geen haar meer, en….weet maar al te goed wanneer ik iets kan verdienen.

De hondenspeelweide was ook een zeer leuke kennismaking.  Daar mag ik vrij gaan ravotten met andere honden van allerhande rassen.  Verbazingwekkend gaat dit zeer goed, maakt dat ik me meer op mijn gemak voel bij andere honden op wandeling.

Zo zie ik er op vandaag uit….gelukkig, goed in mijn vel….

Op deze foto’s kunnen jullie ook mij Perfect Fit met aangepaste lijn bewonderen.

Deze werd door Ingrid van “Harley’s Hondenshop” voor mij op maat gemaakt werd.  Ik ga er supergraag mee wandelen.  Als baasjes hun wandelschoenen aandoen, dan weet ik dat ik mag gaan ravotten in het groen.

Bij deze Ingrid, dikke merci voor je hulp, de lekkere snoepjes en de berichtjes die je nog met met mijn baasjes gedeeld hebt.  Super dat mensen van beide uiteinden van het land zo met elkaar communiceren, zonder elkaar in het echt gezien te hebben.  Dit betekent voor mij veel, maar ook voor mijn baasjes.  Bij deze wens ik je superveel succes toe met je mooie zaak.

En dan, wat kan ik nog vertellen….

Ik ben ondertussen superflink in de auto.  Ik mag en wil er nog niet zelf inspringen, maar….

Ik huil niet, ben soms wel te nieuwsgierig, nog een beetje bang, maar daar kunnen mijn baasjes mee leven.  Weerom, ik ben flink, en ik doe het zonder dat er iemand bij mij zit.  Want ik weet dat autorit een nieuwe omgeving betekent, met een mooie wandeling, waar ik kan snuffelen zoveel ik kan.

Ondertussen zijn mijn baasjes met mij naar dierenarts Christine Halsberghe geweest, en ik ben ok bevonden.  Ze heeft mijn baasjes een truc geleerd om mij alleen te kunnen laten.  Ongelooflijk, maar waar, het werkt.  Ik krijg een Kong, volgepropt met dingen die ik anders niet krijg.  Kan me daar toch wel een aantal uurtjes mee bezighouden.

En dan nog een leuk iets.  Elke dag haal ik ondertussen iets uit mijn trukkendoos, omdat ik me echt wel goed voel.  Ik geef zelf aan wanneer ik flink ben.  Ga flink zitten en geef een poot zonder dat het me gevraagd wordt.

Ik, Tia, kan alleen maar super dankbaar zijn naar iedereen toe dat ik een nieuwe, warme thuis gevonden heb.  Selma, Jos,…merci

Gans het team verzorgers in Genk, dikke merci

Ps : jullie dachten dat ik geen snoepjes at ?   hahaha, daar heb ik jullie bij de neus genomen denk ik….

Liefs,

Tia