12
jun
2018

Taita

0 Flares 0 Flares ×

Net vandataitaag is het 8 maand geleden dat we onze “nieuwe” poes Taita mochten afhalen in het dierenasiel Genk. “Nieuwe” want onze lieve kleine poes Pipa hadden we tot onze spijt moeten laten inslapen op 1 september. En een nieuwe poes vinden voor een appartement zou geen sinecure zijn. Maar met de hulp van Debbie en haar medewerksters konden we dan toch op 11 oktober Taita, een Britse korthaar gaan afhalen.

Taita verbleef maar twee dagen in het asiel en was in het begin erg angstig. Daar had men ons trouwens voor gewaarschuwd. Maar gaandeweg kroop ze uit haar hoekjes en nu heeft ze zich goed aangepast aan ons, haar adoptieouders, en aan het dagelijks leven in het appartement. Nu …  voor haar is dat eerder nachtelijk leven. Want we vermoeden dat zij haar slaap- en rusttijden eerder overdag en ’s avonds houdt. Qua voeding houdt zij het op alleen droge voeding en in tegenstelling tot Pipa, die nu in de kattenhemel vertoeft, komt Taita niet aan tafel bedelen om hapjes.

Aan de vensters vindt Taita haar gading om te observeren wat zich buiten afspeelt, want nieuwgierig is zij genoeg en alles moet besnuffeld worden.  En als de deur van de slaapkamer openstaat, voelt zij zich happy op het grote bed.

De aanpassing heeft dus wat voeten in de aarde gehad. Zo ook haar officiële registratie, waarvoor we twee keer naar het asiel gekomen zijn.

Verder toont Taita zich een onverbeterlijke knuffelaar en babbelaar. Kortom we zijn zeker blij dat we haar in ons midden hebben.

 

Groetjes aan Debbie en de andere lieve kattenmedewerksters,

 

Taita’s adoptieouders/baasjes taitaa

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×