14
sep
2017

Sultan met filmpje!

0 Flares 0 Flares ×

sultansultannVoor Sultan kon niet meer voldoende worden gezorgd, waardoor er afstand van haar is gedaan aan het asiel. Vanaf augustus zit ze hier en we gaan nu samen uitkijken naar een nieuw huisje.
Ze is geboren in oktober 2012 en heeft waarschijnlijk een groot gedeelte van haar leven buiten doorgebracht.sultann

Op het moment dat ze bij ons (voor de eerste keer) een binnenruimte betrad, bleek ze weinig problemen te hebben met het binnenleven. Binnen enkele minuten heeft ze de speelgoedmand leeggeplunderd. Ze is heel onderzoekend en enorm zelfstandig in haar doen en laten; ondanks het feit dat het binnenleven niet gekend is, bleek ze prima in staat zich aan te passen aan deze omgeving. Dit laat ook direct zien hoe sterk het karakter is van deze dame.

Ze heeft de commando’s zit, poot en kom hier onder de knie. Ze reageert gelukkig heel goed op lekkere vleesjes. Ze kan hierdoor meer commando’s leren.
Moeiteloos springt ze na een tijdje erbij in de zetel; een zetel waarvan ze hoogstwaarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord!
We zien hier in de opvang dat Sultan moeite heeft met andere honden. We hebben een sterk vermoeden dat ze nooit heeft gewandeld. Dit, in combinatie met het feit dat ze niet goed reageert op andere honden, zorgen ervoor dat we zoeken naar mensen die niet per sé willen gaan wandelen met haar.

In verband met het feit dat Sultan praktisch haar hele leven buiten heeft doorgebracht, is ze erg zelfstandig geworden. Hiersultanneke in de opvang laat ze zien zichzelf prima te kunnen redden. We zoeken voor haar dan ook mensen die niet specifiek op zoek zijn naar een knuffelhond, maar zeker ervaring hebben met een hond die territoriaal is. Voor Sultan zoeken we een huis andere dieren.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×