15
mrt
2019

Nikki GERESERVEERD

0 Flares 0 Flares ×

BeFunky-collage nikki Wanneer al je vetreserves aangesproken zijn, je lichaam vol wonden staat van de botten die rust proberen te vinden op de betonnen ondergrond en je op zoek bent naar een bekende geur maar het enige wat je herkent de indringende urinegeur van jezelf is, dan kan je zeggen: ik ben verwaarloosd.

Het verhaal van Nikki en Gipsy begint eind 2017. Ze werden een eerste keer in beslag genomen omdat ze ondergewicht hadden en niet de juiste zorgen kregen. Na enkele weken aansterken werd er beslist dat de honden terug naar de eigenaar mochten. Het baasje beloofde zijn fouten recht te zetten en de honden het leven te geven dat ze verdienden.

Helaas bleken deze beloftes begin februari leugens te zijn.
We kregen de oproep om een uitgemergelde Stafford (Nikki) en Golden Retriever (Gipsy) op te halen. Toen we plots besefte dat we deze honden kenden waren we sprakeloos. Ze waren er nog zoveel erger aan toe dan de eerste keer.
Letterlijk vel over been. We kregen te horen dat ze 10 dagen zonder eten hadden gezeten.
Gipsy was gelukkig nog een jonge hond en had nog genoeg energie om op eigen krachten het asiel binnen te wandelen. Nikki kon dat bijna niet meer. Een aanraking was op dat moment voldoende om haar te doen omvallen.

Ze kregen een plaatsje in onze dierenartskamer die helemaal heringericht werd voor hen. Ze hadden zo een ongelofelijke honger dat ze alles probeerde op te eten. Alles wat losstond of niet in een kast zat werd weggehaald, ze kwamen op een strikt dieet en hun revalidatie kon beginnen. Langzaamaan wonnen ze aan gewicht. 6x per dag een kleine hoeveelheid eten die er voor zorgde dat hun maagjes niet overbelast werden. Ook drinken konden we in het begin niet laten staan, ze stopten gewoon niet, bang dat ze straks weer zonder zaten.

Na 2 weken kreeg Nikki plots een terugval. Ze wou niet eten, alleen maar slapen en was heel rustig. Met spoed werd er naar de dierenarts gegaan en ze bleek enorm veel gas op haar darmen te hebben.
Gelukkig herstelde ze hier snel van en is dat probleempje achter de rug.

Het stopte hier echter niet bij, nog een week later hebben we de schrik van ons leven gehad.
Nikki en Gipsy konden prima met elkaar opschieten zolang er geen speelgoed of eten in de buurt was. Op andere momenten moesten we altijd zorgen dat ze gescheiden zaten want hun overlevingsdrang was zo sterk gBeFunky-collage nikki2eworden dat ze elkaar zouden durven aanvallen.
Ondanks onze voorzichtigheid hebben ze toch ergens een balletje gevonden en is er ruzie ontstaan. Nikki moest het onderspit delven en moest opnieuw naar de dierenarts om enkele bijtwondjes te hechten. Gelukkig viel het allemaal nog mee maar deze gebeurtenis maakte wel dat we hun definitief apart hebben gezet.
Ze zijn nu dus beiden op zoek naar een eigen thuis waar ze alle liefde voor zichzelf krijgen.

Nikki zoekt een plekje waar ze haar oude dag kan doorbrengen in een zacht mandje en waar ze nooit meer honger moet lijden. Deze Stafford van mei 2009 heeft graag aandacht en knuffels. Ze kan nog heel leuk spelen en hoop dit samen met haar nieuwe eigenaren te mogen doen.
Nikki zou graag als enige hond worden geplaatst.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×