Lou

  • Ras: Engelse Bulldog

  • Leeftijd: 27-3-23

  • Andere kenmerken: is geopereerd aan de cherry-eye. De foto’s zijn gemaakt voor de operatie.

Kan met andere honden: ja
Kan met katten: ja
Kan op een appartement: nee
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar

Lou kwam samen met nog 5 andere honden binnen via een inbeslagname. Het huis waar ze zaten was vuil en de honden waren helaas niet goed verzorgd. Lou kwam binnen met een cherry-eye, waar ze inmiddels aan geopereerd is.

We hebben Lou leren kennen als een hond die weinig heeft gezien in haar leven. Waar ze de eerste keren in een vreemde ruimte over de vloer kroop (!), zien we nu dat ze zich al een stuk beter voelt en vrolijk rondhuppelt. Mensen zijn steeds leuker en ze komt af en toe al knuffelen. Dit heeft nog tijd nodig, maar hoe meer goede ervaringen ze opdoet met mensen, hoe beter ze zich gaat voelen bij hen.
Inmiddels speelt ze ook al met speeltjes, wat ze voorheen niet durfde. Lou wordt steeds opener en het is nu tijd om een nieuwe thuis te vinden.

Een aandachtspunt is het wandelen aan de riem. Dit kent ze niet en dit vindt ze spannend. Dit zal rustig moeten worden opgebouwd, waarbij een huis met een tuin noodzakelijk is. We zoeken voor Lou een rustige thuis, eventueel met oudere kinderen en een andere hond. Lou zou ook bij katten kunnen worden geplaatst.