Pleidooi voor de oudere hond:
Enige tijd geleden mocht ik bij jullie Kasper adopteren.
Hij was reeds 9 jaar, had een behoorlijk grijze snoet en een beetje stijve heupjes waar hij kraakbeensupplementen voor kreeg, maar ik was bewust op zoek naar de oudere hond omdat deze vaak langer moeten wachten op een nieuw thuis, terwijl ze ook voordelen bieden:
De “wilde” jaren zijn er al uit, in het geval van Kasper had hij een goede opvoeding genoten waar ik nu de vruchten van pluk.
De stijve heupjes vallen enorm mee, er is zelfs weinig meer van te merken, maar ik hou er wel rekening mee, en blijf de kraakbeensupplementen geven.
Hij geniet ervan om met hoge snelheid rond het huis te spurten en zijn terrein te bewaken als er wandelaars met of zonder hond passeren en in de dreven tussen de velden en de bossen los te kunnen lopen.
Aan mijn 2 katten was hij vrij snel gewend, zo zie je maar dat ook een oudere hond nog dingen kan leren.
Op vakantie met de boot van mijn vriend is geen probleem, hij past zich meteen aan. Iedereen die hij tegenkomt is meteen zijn vriend.
 Kortom het is een schat van een hond en zoals hij zijn er zovelen, sommigen niet altijd met een goed verleden, maar allemaal hopend op een leuke “oude dag” waar ze nog enkele jaren van kunnen genieten.
Verder wil ik jullie nog eens bedanken voor al het goede werk dat jullie presteren en de bezorgdheid om een blijvend thuis te vinden voor de te adopteren dieren!
Suzy