Beste Jos en collega’s,
Inmiddels ruim 2 maanden verder en vandaag de eerste verjaardag van Jax. Door de Corona maatregelen was het een iets minder uitgebreid feestje, maar dat zal vast goed komen deze zomer. Grote voordeel vind hij van de beperkingen dat we allebei thuis zijn en hij daar dankbaar gebruik van maakt. Haalt knuffels en aandacht bij Ana en vervolgens komt hij naar mij toe. Dubbelop, zo heeft het thuis zijn ook voor sommige een voordeel.
Wat heeft Jax veel geleerd. Hij gedraagt zich zo goed, vocaal zoals jullie vertelde, we horen hem niet. Min puntje is dat we overal schoenen vinden in huis waarmee hij aan de wandel gaat, maar stuk maken doet hij niet dus dan leggen we ze ‘s avonds maar weer bij elkaar. De tijd van uitproberen en puber gedrag is goed merkbaar, we moeten er samen vaak erg om lachen maar weten ook dat we consequent moet zijn en blijven.
De bench is zijn veilige plekje, daar gaat hij zelf geregeld naar toe als hij rust wil. De nachten gaat erg goed, we geven hem een Kong in de bench voordat hij gaat slapen. Hij weet hoe het avond ritueel is dus rent hij uit eigen beweging na de laatste ronde buiten gelijk naar de bench wachtende op de Kong.
Hij heeft inmiddels zijn eigen zwemvest dus binnenkort gaan we het water op. Het is allemaal goed voor hem, zolang hij maar mee kan.
Helaas is het niet gelukt, mede door de beperkingen, om naar een hondenschool te gaan. Het is echt de tijd om Jax verder te socialiseren met andere honden. Hij is er ook steeds meer op gefocust. Vooral met de ochtend wandeling als de konijntjes en de eekhoorn zich van verplaatsen is hij in z’n element.
We staan er vaak verstelt van dat hij nog zo kort bij ons is, voor ons gevoel is het inmiddels al jaren. We weten ook niet meer hoe het zou zijn zonder hem. Het is zo geweldig dat hij bij ons heeft mogen komen, daar zijn wij iedere dag dankbaar voor en genieten van al zijn kunsten en streken.
Volgens mij ben ik helemaal vergeten te reageren op de laatste mail me trouw vraag of ons verhaal bij de succesverhalen geplaatst mag worden. Dit is natuurlijk geen enkel probleem.
Met vriendelijke groet,
Ana & Jeroen