Jack

  • Ras: Golden Retriever

  • Leeftijd: 10-6-2018

  • Andere kenmerken: Jack kan niet goed alleen zijn

Kan met andere honden: evt. stabiele teef
Kan met katten: ja
Kan op een appartement: nee
Kan met kinderen: klein gezin, eventueel een 18+-er

Jack werd in beslag genomen. Hij leefde in een vies huis, samen met een kat. We hebben van de vorige eigenaren begrepen dat Jack van pup af aan angstig was naar mensen. Hij heeft daarna weinig contacten opgedaan met vreemden en is niet meer naar de dierenarts gegaan omdat hij angstig was.
De eerste dagen wilde Jack geen contact met ons. Hij bewoog niet in de kennel, waardoor hij ook niet naar de weide wilde gaan. Uiteindelijk hebben we hem kennis kunnen laten maken met de routine in het asiel, waardoor hij steeds beter van kennel naar weide gaat.
Zoals de vorige eigenaren aangaven, bleef Jack angstig. Om die reden is er een personeelslid geweest die extra tijd heeft vrijgemaakt om Jack zijn wereldje te vergroten. Dit is begonnen met het vormen van een band, om daarna met hem naar de dierenarts te kunnen gaan. Inmiddels wandelen ze samen in een rustige omgeving! Jack heeft enorme stappen gemaakt!
Door alle extra informatie, blijkt ook dat Jack niet goed alleen kan zijn. We zoeken specifiek naar mensen die heel veel thuis zijn. Voor Jack is een klein gezin noodzakelijk, waar een tuin aanwezig is. Een druk sociaal leven is voor Jack geen optie.