Hallo iedereen

Ik hoop dat jullie je haar nog herinneren want het is wel al eventjes geleden.

Ik heb het over Diva.

Ze is nu ondertussen een 2-tal jaartjes bij ons en in die tijd is er toch wel het één en ander gebeurt.

Ze heeft op korte tijd na aan haar aankomst haar metgezel moeten afgeven. Ze hadden niet de beste relatie maar konden met elkaar overweg. Hier heeft ze gelukkig niet zó heel erg veel last van gehad alhoewel ik na een tijd toch besefte dat een kameraadje haar goed zou doen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een “broertje” voor haar en vond dat in Roemenië.
Na zijn aankomst hier als kleine pup, kon haar geluk niet meer op. De kennismaking was vanaf het eerste moment liefdevol en ze kon haar kwijltjes maar niet tegenhouden. Haar moederhartje deed al de rest. Zoals ze zo voorzichtig was/is met de kindjes van mijn zus, was ze ook met hem.

Ze heeft hem echt mee helpen opvoeden. Ze was zo enorm lief en verdraagzaam voor hem, het zijn echt 2 pootjes op 1 buikje!
(Alhoewel ze altijd een tikkeltje jaloers is wanneer de aandacht even naar hem gaat maar gelukkig vindt hij dat dan weer niet zo erg.)

De reden dat ik indertijd het asiel kwam bezoeken was omdat ik op zoek was naar een energieke familiehond die graag mee op avontuur zou gaan.

Waar we in het begin bang hadden dat ze misschien iets te wild of net te angstig zou zijn, was dit volkomen onterecht. Dat bewees ze al snel.
Hoewel ze in het begin altijd wat onzeker is in het vertrouwen van andere mensen, gaat dit nog steeds beter en beter en leert ze dat ze ons kan vertrouwen als wij zeggen dat het goed is. Ook koekjes werken hier zeer goed bij.

Diva doet haar naam zeker geen eer aan!

Het liefst van al gaat ze uren mee op pad. Oh ja, ze heeft er ook nog een baasje bij waar ze helemaal verliefd op is.
De baasjes gaan graag wandelen en dat vindt ze altijd weer dikke pret.
Mee in de auto om op avontuur te trekken of te overnachten in de Ardennen, Haspengouw, … vindt ze allemaal leuk. Tijdens deze wandelingetjes doet ze dan ook niets liever dan ergens in te rollen en uren in de wind een geurtje te hebben. Ook plasjes vindt ze allemaal niet erg, tenzij het een badje is. Ze behoudt het liefst haar natuurlijk parfummetje. Ook met haar groot paardenvriendje kan ze super overweg. Meegaan naar stal en daar lekker “klusjes” doen of (wanneer het op een veilige manier kan) naast haar paardenvriendje, met mij erop, mee galopperen over de velden terwijl ze haar hertensprongetjes bovenhaalt .. Geweldig!!

Diva is echt een mega happy hondje geworden. Ze is altijd vrolijk.
Iedereen die haar kent, is gek op haar en ze willen allemaal een Diva hebben.

Wij als baasjes zijn énorm blij dat wij de gelukkigen waren om zo een cadeautje in huis te mogen nemen.

Ik hoop dat ik jullie met dit verhaaltje weer een beetje heb kunnen vertellen over haar en hoe goed ze het hier maakt.
Ik was eigenlijk van plan om nog eens langs te komen met haar maar Corona heeft daar een stokje voor gestoken. Mochten er personen zijn die haar graag nog eens willen terugzien, wil ik dit zo ook wel plannen dat die kans er zeker is. Ik weet dat Jos zo gek op haar was en andersom.

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke pootjes

Diva 🐾 & Goele